Човечки хормон за раст (Бургас): Дали тоа го забават стареењето?

Хормон за раст горива раст и детството помага во одржување на ткива и органи во текот на животот. Тоа е произведен од страна на големина на грашок хипофизата - се наоѓа во основата на мозокот. Со почеток во средната возраст, сепак, хипофизата полека ја намалува количината на хормонот за раст ја произведува.

Овој природен пад предизвика интерес за користење на синтетички човечки хормон за раст (Бургас), како начин да се одбегне некои од промените поврзани со стареењето, како што е намалена мускулна маса и коскената маса.

Ако сте скептични, добро. Има малку докази кои укажуваат на човечки хормон за раст може да ви помогне инаку здрави возрасни врати младоста и виталноста. Всушност, експертите препорачуваат против користење на Бургас за лекување на стареење или возраст поврзани со услови.

Дали некои возрасни треба човечки хормон за раст?

Да. Возрасните кои имаат вистински недостаток на хормонот за раст - не очекува пад на хормонот за раст се должи на стареењето - може да биде пропишано синтетички човечки хормон за раст од страна на нивните лекари.

недостаток на хормонот за раст може да бидат предизвикани од страна на бенигни тумор на хипофизата (аденом на хипофизата). Таа, исто така може да бидат предизвикани од страна на третман на аденом со хирургија или со радиотерапија.

За возрасни, кои имаат недостаток на хормонот за раст, инјекции на човечки хормон за раст може да:

Зголемување на капацитетот за вежбање
Зголемување на густината на коските
Зголемување на мускулната маса,
намалување на телесните масти
Човечки хормон за раст, исто така, е одобрен за лекување на возрасни лица со AIDS- или ХИВ поврзани со мускулите.

Што може да стори човечки хормон за раст за здрави возрасни?

Студии на здрави возрасни лица земајќи човечки хормон за раст се ограничени. Иако се чини дека човечки хормон за раст може да се зголеми мускулната маса и намалување на количината на масти во телото во здрава постарите возрасни лица, зголемување на мускулите не се претвори во зголемување на силата. Тоа не е јасно дали човечки хормон за раст може да обезбеди други бенефиции за здрави возрасни лица.


Време на мислењето: Јуни-12-2018

WhatsApp Онлајн Chat!